Forældreudtalelser

Udtalelser fra forældre

Se udvalgte udtalelser fra forældre til nogle af Horisontens studerende og få en forståelse for hvilken forskel, forløbet har gjort for dem. Alle udtalelser er anonyme af hensyn til de unge.

“Når vores datter bruger ca 3 timer i transport med det offentlige hver dag for at gå på STU på Horisonten, så kan det kun være fordi hun er det rette sted.

Hun er glad, når hun tager afsted og glad men træt, når hun kommer hjem.

Og dette gør hun selvom det kan være en stor udfordring for hende at rejse med det offentlige.

Vi oplever et sted, hvor hun bliver set som den, hun er, og der tages udgangspunkt i netop hendes liv. Der er en rar stemning, søde unge mennesker og nogle voksne, der vil hende.

Der er altid tid til en snak, når man som forældre ringer med spørgsmål eller er i tvivl om noget.

At vi som forældre også føler os hørt, er for os rigtigt vigtigt.

Vi er fælles om at ville det bedste for vores datter.
Vores datter har fået venskaber, hvilket er helt fantastisk.
Vi har store forventninger til hendes 3 år på Horisonten og håber, hun med tiden får lov til at bo der, så hun kan få et ungdomsliv på lige fod med andre unge, med et godt socialt liv og mulighed for at udvikle sig på bedste vis.”

- Forældreudtalelse

“En mors oplevelse… Min søn flytter hjemmefra…

Min søn skulle flytte på Horisonten og samtidig starte sin STU, sommeren 2018. I samråd med Paw (forstanderen), blev der fundet en indflytningsdato.

Lørdag den 4. august 2018 blev den store dag. Min søn havde været med i IKEA og valgt alle hans nye møbler, så han selv bestemte, hvordan hans værelse skulle se ud. En vigtig proces i optakten i at flytte hjemmefra.

Bilen blev læsset og turen til Horisonten startede. Vi blev modtaget af Inger og Anders. En stille og rolig modtagelse, Blev vist til min søns værelse, som stod nymalet og klart til ham. Så forlod de os, så vi kunne få samlet møbler, pakket ud osv. sammen med min søn. Det væltede ikke rundt med en masse mennesker, så han følte sig ikke presset og vi kunne hygge os med det. Inger kom og snakkede med os flere gange. Sikke en dejlig stemning og forståelse for det kan være lidt svært. Både som forældre og som den unge der flytter hjemmefra.

Men på et tidspunkt blev det alligevel for meget for min søn. Tror det gik op for ham, at han var ved at flytte hjemmefra. Alt var nyt for ham og han blev ked af det og græd. I det samme kom Paw forbi. Min søn genkendte Paw fra vores tidligere besøg. For min søn er det vigtigt med genkendelighed og tryghed. Og da Paw kiggede forbi, blev han glad igen og han følte sig tryg. Så da Paw kiggede forbi, var Inger og Anders også accepteret. Vi fik værelset gjort som min søn ønskede og så kunne vi godt smutte, sagde han. Han var klar…

Den først kommende weekend efter min søn var flyttet ind, kom han ikke hjem. Ej heller den næste… Det viser os forældre at han er tryg og han kan lide at være der. Og når han er glad, er vi glade.

Min søn har nu boet på Horisonten i nogle måneder. Og det går rigtig godt. Han trives. Arbejder i biografen. Bliver udfordret i det daglige. Han er glad. Han bliver ”mødt” der, hvor han er udviklingsmæssigt. Der er fællesskab og sammenhold.

Horisonten er et sted, der giver plads til de unge mennesker. Byen St. Heddinge er en dejlig lille by, hvor der er rummelighed til et sted som Horisonten. De unge bliver accepteret som de er. Alle medarbejderne er tålmodige og det er medarbejder der VIL de unge. Og det er vigtigt. Der er et rigtig godt samarbejde mellem medarbejderne og forældrene.

For mig, som mor, er det vigtigt at de alle giver mig følelsen af, de vil gå gennem ild og vand for min søn. Og den følelse får jeg.

Min søn har allerede udviklet sig meget på de få måneder. Jeg er stolt af ham. Han er min helt særlige og vidunderlige søn. Og jeg glæder mig til at følge hans videre udvikling og oplevelser de næste 3 år frem på Horisonten.

Kærlig hilsen Mor”

- Forældreudtalelse

“Min datter er blevet meget mere selvstændig i hendes tid på Horisonten. Hun kan nu gå i byen og handle ind alene.

Hun vasker selv sit tøj. Hun gør rent og deltager mere aktivt i hjemmet. Hun kan også selv gå på e-boks, efter at Horisonten har lært hende det.”

- Forældreudtalelse

“Vores solstrålehistorie:
Vores søn flyttede til Horisonten pr. 1/8-18. På Horisonten blomstrede han op fra dag nr. 1 og har formået at møde stabilt op til de aktiviteter, som han skulle. Noget han ikke har været i stand til i årevis. Derudover holder han sin lejlighed både med oprydning og rengøring og har lært at lave mad. Noget vi aldrig havde troet muligt.
Medarbejderne på Horisonten er alle udstyret med stor indsigt i unge mennesker med særlige udfordringer.”

- Forældreudtalelse

“Min søn har fået meget selvtillid, og han er meget mere åben og omsorgsfuld. Han hviler mere i sig selv.

Hans søster fortæller, at hun blev meget rørt over, at han ringede til hende på hendes fødselsdag. Det har han aldrig gjort før. De talte sammen i telefonen i over en halv time.

Min søn spurgte til, hvad vi havde planlagt af ferie, og om vi skulle på campingferie eller andet? Han er begyndt at tænke frem i tiden, og det er nyt. Han vil planlægge sin tid. Så jeg er lidt ærgerlig over, at vi ikke har fået planlagt ferien, når nu min søn spurgte til det.”

- Forældreudtalelse