Vores syn på botilbud

I Horisontens botilbud kan du lære døgnet rundt. Vi er et 365-dages botilbud, så du kan bo hos os hele året, selv om mange vælger at besøge familien af og til til højtider og ved særlige lejligheder. Eller i udvalgte weekends for at være sammen med familien.

Målet i botilbuddet er størst mulig selvstændighed og (i bedste fald), at man kan bo selv efter forløbet.

På Horisonten kan man bo i bofællesskaber på mellem 2 og 10 unge i hvert bofællesskab. Alt efter, hvad der passer til én. Vi har også et par egne lejligheder. Man har dog typisk sit eget værelse og deler opholdsstue, køkken og bad. Typisk med et par stykker andre.

I botilbuddet møder du anerkendende pædagoger, som hjælper dig med alt mht.
– døgnrytme
– tøjvask
– rengøring
– madlavning
– sociale spilleregler
– gode og udviklende fritidsinteresser
– gode venskaber og andre relationer
– god kontakt til familie o.a.
– osv.
– osv.

Alt det, som gør, at du kan leve det gode voksenliv både på og efter Horisonten.

Vi har div. politikker, for der skal være styr på tingene.
Vi løser evt. uenigheder demokratisk.
Alle ansatte er eksperter i metoden low arousal, og mange mestrer tilgange som KRAP-pædagogik, KAT-kassen, PAS-analyser og andet.

Vi dokumenterer din hverdag, så din sagsbehandler kan se, at du arbejder med din handleplan, og når vi holder møder, skal du selv være med til at fremlægge tingene i billeder og i ord.

Det er dit liv, og vi hjælper dig med det!

Med gentagelser, gode vaner og store smil.

Styr på det

Vi har div. politikker, for der skal være styr på tingene.
Vi løser evt. udfordringer demokratisk.
Alle ansatte er eksperter i low arousal tilgang, KRAP-pædagogik, KAT-kassen og PAS-analyser.

Vi dokumenterer din hverdag, så din sagsbehandler kan se, at du arbejder med din handleplan, og når vi holder møder, skal du selv være med til at fremlægge tingene i billeder og i ord.

Det er dit liv, og vi hjælper dig med det!

Med gentagelser, gode vaner og store smil.

Du undervises i alle bo-situationer, så som

Madlavning, rengøring, oprydning, økonomi/budget/penge, familieforhold, kæresteforhold, vaner, tøjvask, hygiejne, indretning, døgnrytme, aktiv/sund livsstil osv.

Og der er pædagoger til at guide dig fra 8.00 til 24.00.

Vagttelefon er åben døgnet rundt. Året rundt! Og vi kommer altid og hjælper med det samme, du ringer. Uanset tidspunkt. Så her kan du altid være helt tryg.

Vi har fokus på den unge

Der udvises stor respekt for, at den unges familie kender den unge bedre end nogen fagperson. Med udgangspunkt i dette, arbejdes metodisk og relationelt på udvikling af personlige kompetencer mht. at bo – både i kommunikationen med den unge og med den unges familie. Nogle ting skal familien nemlig inddrages aktivt i, andre ting er helt og holdent op til den unge selv, og det er væsentligt at løsrivelse fra barndommens bånd til familien og skabelsen af voksenliv er centrale ambitioner i arbejdet med den unges selvstændiggørelse. Ønsker vores unge, at nogle ting ikke kommer forældrene for øre, er det selvfølgelig deres ret at ønske det, og det respekteres! Målet er, at den unge kan bo selv – med mere eller mindre hjælp – enten for sig selv i egen lejlighed eller i et bofællesskab. I nogle tilfælde med kæreste.

Vi tilbyder…

I vores botilbud får du støtte efter §107 i Serviceloven. Er du under 18, vil du bo hos os under §66 i Serviceloven om kollegielignende opholdssteder for unge under 18 år.

For unge, som ønsker sin helt egen bolig, kan vi tilbyde §85-boliger, som er egne boliger med bo-støtte. Disse boliger vil typisk blive en mulighed efter gennemført STU.

Efterværn tilbydes også.

De unge i vores botilbud opfordres til at lære at have gæster, vedligeholde venskaber og de mange ting, man skal kunne i den forbindelse.

Der er personale til stede på Horisonten fra kl. 8:00 til 23:00. Der er sovende nattevagt i Stillehuset. Denne kan tilkaldes fra hele tilbuddet.

Botilbuddet ligger midt i Store Heddinge med mange muligheder og en god infrastruktur, så det meste kan nås til fods på under 5 min. Se mere under Den perfekte botilbudsby.