Om vores botilbud

Bo på Horisonten

I vores botilbud arbejder vi relationelt og anerkendende, og man kan bo her hele året (365 dage om året). Vi kan også optage unge under 18 år.

Vi sigter mod at gøre de unge så selvstændige i eget liv og egen bolig som muligt.

Lejlighederne er lyse, indbydende og af en realistisk størrelse og udformning i forhold til de unges funktionsniveauer. Værelserne er også lyse, og der er i vores bevaringsværdige bygninger ofte højt til loftet og udsigt til byens liv og/eller grønne arealer. I vores mindre huse, er der forskellige muligheder for at afprøve fx et større køkken, en terrasse, en altan, have eller andet, som kan være relevant for den unge at træne i egen bolig. Måske for at blive klogere på, hvad man bedst kan lide. Man deler køkken og bad i bofællesskaber, typisk med 2 andre beboere.

Der er personale til stede på Horisonten fra kl. 8:00 til 24:00. Der ud over kan beboerne altid tilkalde hjælp på vagttelefonen. Der er sovende nattevagt i Stillehuset. Nattevagten kan tilkaldes fra hele tilbuddet.

Vi har kostpolitik, seksualpolitik og rusmiddelpolitik, som alle efterlever.

Vi arbejder med demokrati som løsningsmodel, og inddrager derfor beboerne mest muligt i beslutninger om egen hverdag.

Alle hverdagens vigtige faciliteter ligger meget tæt på i vores lille by, som faktisk har alle faciliteter, da den er hovedbyen i Stevns Kommune. Vi har derfor fx alle butikker, læge, idræt, kultur, foreninger osv. inden for kort gåafstand. Toget og busserne er lige uden for døren i hovedbygningen, og aldrig længere væk end 5 minutters gang.

På Horisonten kan man altid mærke den særlige varme og rummelighed, som en familie har. Her er vi som en stor familie, og vi passer på hinanden og er ikke bange for at sige, at vi holder af hinanden, og at tingene betyder noget.

Du vil altid opleve, at medarbejderne går hele vejen for dig. De er godt nok professionelle, men de brænder så meget for deres arbejde, at de brænder igennem. Det er det, der gør hele forskellen for dig i din hverdag. Den indstilling hos personalet er en af de ting, som Horisonten står for, og som gør os til noget særligt. Vi er ikke “bare en arbejdsplads”. En vigtig ting: Vi er aldrig private, men vi er personlige, fordi det er professionelt kvalitetsrelationsarbejde.

Vi er lige så forskellige som vores unge, og det er en faglig styrke. Det ene punkt, hvor vi er helt ens, er, at vi brænder helt vildt for vores arbejde. Det er mere end et arbejde for os. Det er en livsstil. Og er du på Horisonten, så er du en del af Horisontens familie. Her skælder vi aldrig ud, og du vil opleve, at du også selv begynder at opføre dig mere anerkendende over for andre, hvis du synes, at det er svært.